למה כדאי לבנות בבניה קלה?


בניה קלה היא כיום אחת מהשיטות המקובלות ביותר לבניית מבנים, והאפשרויות הרבות הגלומות בשיטת בניה קלה גורמות ליותר ויותר אנשים ליהנות מיתרונותיה. בניה קלה מציעה שלל פתרונות מהירים ואיכותיים לאלו המעונינים לשפץ את ביתם בזמן הקצר ביותר, בעלויות הנמוכות ביותר ובמינימום מאמץ ולכלוך. מהי אותה בניה קלה? על כך בהמשך המאמר.

בניה קלה מהי?


בניה מודולארית ובניה מתועשת הינן שיטות בתחום הבניה קלה. שיטת הבניה הקלה מקובלת מאוד במדינות רבות בעולם המערבי וכיום היא תופסת מקום נכבד גם בישראל. בשיטת בניה קלה מרכיבים את השלד מאלומיניום, מפלדה או מעץ. את הקירות מתקינים מלוחות מבודדים מסוגים שונים כמו קלקר, סיבית דחוסה וכדומה. כאשר בונים בשיטת בניה קלה לא צריך להכין יסודות עמוקים, ניתן להסתפק ביסודות קצרים יחסית, דבר החוסך בחומרים, בכוח עבודה ובמשך זמן העבודה.

למה בניה קלה עדיפה על פני שיטות הבניה המסורתיות?


בשונה משיטת הבניה המסורתית, כאשר בונים בשיטת בניה קלה, משתמשים בחלקי בניה שמשקלם נמוך יחסית למקובל והעבודה מתבצעת במשך זמן קצר יותר, דבר המשפיע כמובן על עלויות הבניה. מלבד זאת, כאשר משתמשים בשיטת בניה קלה, הפגיעה בסביבה פוחתת, כיוון שהשימוש בחומרים ממוחזרים ידידותי לסביבה, כך שאפשר לומר ששיטת בניה קלה הולכת יד ביד עם שיטת הבניה הירוקה.

מה התרומה הירוקה של בניה קלה?


כאשר בונים מבנה בשיטת בניה קלה, אפשר למקם אותו בהתאמה למקום – לאדמה, לכיווני הרוח, על פי כיווני האור והצל וכן בהתאם לאקלים הספציפי במקום. כפי שכבר אמרנו, שיטת בניה קלה היא גם בניה ירוקה, כי החיסכון האנרגטי בחשמל לחימום ולקירור וכן השימוש בחומרים טבעיים וידידותיים לסביבה טובים גם לכיסם של הלקוחות וגם לכדור הארץ הסובל מההתפתחות התעשייתית המואצת.

האם בניה קלה חוסכת זמן וכסף?


כאשר בונים מבנה כלשהו בשיטת בניה קלה, החיסכון בזמן משמעותי מאד – משקיעים פחות זמן בבניית היסודות, קונים פחות חומרים, אין צורך בהרבה כלי בניה כבדים וכמובן שיש צורך בפחות ידיים עובדות כדי להקים את המבנה הקל. כיוון שבשיטת בניה קלה משתמשים בפחות חומרים ולעיתים גם ממחזרים חומרים מהטבע, יש הרבה פחות לכלוך ופסולת בניין במקום הבניה, דבר החוסך חלק מעבודת איסוף הפסולת.