מתי נבצע בנייה קלה?


בנייה קלה נקראת גם בנייה מודולארית או בנייה מתועשת ומשמעותה זהה – הקמת מבנה או חלק ממבנה שחלקי קירות החוץ וחלקי המחיצות הפנימיות עשויים מיחידות שטח שמשקלן אינו עולה על חמישים קילוגרמים למטר מרובע ומשקלן של חתכי הרצפות והתקרות אינו עולה על מאתים וחמישים קילוגרמים למטר מרובע. שיטת בנייה קלה מקובלת בכל ארצות המערב מזה שנים רבות ולישראל היא הגיעה לפני כארבעים שנה. כיום נוספו טכנולוגיות חדשות ומתקדמות לכל שיטות הבנייה הקלה. טכנולוגיות אלה מוזילות את עלויות הבנייה בצורה דרמטית ביותר.

למה ומתי נבצע בנייה קלה?


כאשר נרצה לחסוך כספים – העלויות של הבנייה הקלה נמוכות בהרבה מאשר העלויות של הבנייה המסורתית שהייתה מקובלת במאות האחרונות. כיוון שמשך זמן העבודה מתקצר, נדרשים פחות פועלים, משולם פחות שכר עבודה – דבר החוסך כספים.


כאשר לא נוכל או לא נרצה לפנות את הבית או העסק במשך זמן השיפוצים – כאשר משתמשים בבנייה קלה, אפשר בהחלט להמשיך להתגורר במבנה או להשתמש בעסק, ללא מגבלה מיוחדת. אומנם השהות פחות נוחה מאשר בימים רגילים, אך בכל זאת הדבר אפשרי.


כאשר נרצה לחסוך את התקנת היסודות העמוקים והיקרים – בבנייה קלה היסודות קצרים יותר ומשך זמן העבודה הנדרש להכנת היסודות קצר לפחות במחצית מזמן הכנת היסודות המסורתיים.


כאשר נרצה לשלב כמה שפחות בעלי מקצוע נוספים בעבודה – בנייה מסורתית דורשת שילוב של בעלי מקצועות מגוונים, כמו טרקטוריסטים שיחפרו לעומק האדמה, מנופאים שירימו את כל חומרי הגלם, נהגי משאיות בטון שיובילו משאבות בטון, חול וחצץ ועוד כהנה וכהנה בעלי מקצוע. כאשר מבצעים בנייה קלה, כמעט ואין צורך לשלב בעלי מקצוע שכאלו בעבודה.


האם כדאי לבצע בנייה קלה?


השאלה האם כדאי לבצע בנייה קלה כמעט ולא רלוונטית בימינו – כמעט בכל מצב אפשר להשתמש בשיטות של בנייה קלה שיתרונותיהן מרובים – עלויות נמוכות, משך זמן הבנייה מתקצר, הבנייה ידידותית לסביבה ומתאימה כמעט לכל סוגי המבנים, למעט מבנים רבי קומות. כאשר בונים בנייה קלה, כמעט ולא נגרם זיהום סביבתי – יש מעט מאד פסולת, יחסית לכמויות הפסולת הנערמות בבנייה המסורתית וגם הארגונים הירוקים תומכים בכל שיטות הבנייה הירוקה.